Travesses cinematogràfiques: Oscar
Concurs dels cartells de la Festa Major del Roser de Maig 2019
Exposició fotografies Sant Iscle i Pere Viltró 2018
Concurs de disfresses de Carnaval
El 28 de febrer de 2016 el Ple Municipal va aprovar impulsar el Pla Estratègic de Cerdanyola del Vallès. Un pla que té com a objectiu principal determinar com volem que sigui la Cerdanyola del futur.
Cerdanyola del Vallès és una ciutat de 57.723 habitants que gaudeix d’un emplaçament estratègic gràcies a la seva ubicació central a l’àrea metropolitana de Barcelona, però també per la confluència de diversos elements. En primer lloc, es situa a l’encreuament d’infraestructures viàries d’importància vital pel país com l’AP-7 i la C-58. En segon lloc, el terme municipal acull instal·lacions punteres en el camp de la recerca i el coneixement com el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Parc de la recerca, però també el Sincrotró i el Parc Tecnològic del Vallès. A més, la ciutat gaudeix d’entorn natural privilegiat gràcies al Parc Natural de Collserola, que ocupa la meitat del terme municipal i en els propers anys serà clau el desenvolupament del Centre Direccional, ja que és un dels sectors residencials de l’àrea metropolitana de Barcelona de majors dimensions.
D’altra banda, el municipi de Cerdanyola del Vallès durant la darrera dècada ha patit un cert estancament poblacional, a diferència dels anys setanta quan va tenir un gran creixement. A més, presenta una població força envellida i la proporció de la població jove és força menor que la mitjana metropolitana. L’envelliment de la població esdevindrà un dels principals reptes que de cara a futur la ciutat haurà d’afrontar. Així mateix, els darrers anys de crisi han tingut un impacte en la població. La reactivació i/o reorientació de l’activitat econòmica i el foment de l’ocupació són qüestions que caldrà repensar, així com les dinàmiques del mercat immobiliari, les polítiques i les necessitats socials existents, per indicar alguns exemples.
De fet, actualment s’estan duent a terme diversos processos de planificació urbanística que marcaran el futur de la ciutat. Per exemple la Generalitat de Catalunya està elaborant el nou pla director urbanístic del Centre Direccional on es concretarà els usos i les característiques d’aquest nou sector residencial i d’activitat econòmica. En paral·lel, l’Àrea Metropolitana de Barcelona està elaborant el nou pla director urbanístic de tota l’àrea metropolitana en el qual es determinaran els futurs creixements de la ciutat, les possibles noves infraestructures i la dotació d’equipaments, per posar alguns exemples. Què hi té a dir Cerdanyola del Vallès en aquests processos? Són plans a mig i llarg termini que condicionaran de forma important el futur de la ciutat.
Aquest context és, doncs, un moment oportú per repensar la ciutat, construint una visió de futur àmplia del municipi a través del debat i consens entre la ciutadania i els agents socials, econòmics i polítics de la ciutat. Davant la fragmentació política existent, és necessari arribar a uns consensos bàsics que tracin el camí cap a una agenda de futur des del lideratge públic. No es tracta d’un pla de govern, sinó d’un pla de ciutat.
Per fer-ho, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, que exercirà el lideratge en tot el procés, ha encomanat l’assistència tècnica a l’Institut d’Estudis Metropolitans i Regionals de Barcelona (IERMB), que s’ubica en el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.