Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola del Vallès
Ateneu de Cerdanyola del Vallès

Equipaments culturals

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha creat per a la ciutadania equipaments necessaris per al desenvolupament d’una rica vida cultural a la ciutat, com ara centres cívics, biblioteques i museus.

Museu d'Art de Cerdanyola

Façana del Museu d'Art de Cerdanyola

El Museu d’Art de Cerdanyola és un equipament destinat a la conservació, la recerca i la difusió del patrimoni artístic de la ciutat, centrat especialment en l’època modernista,   noucentista i art déco, però també vol ser un espai on es   mostri la producció actual.
 

El MAC té, doncs, una doble vocació de museu i de centre d’art contemporani. Un dels objectius del MAC és reivindicar Cerdanyola com un destacat focus cultural a l’època del modernisme i el noucentisme amb la presència dels artistes que, llavors, van estar vinculats a la població.

Està ubicat en un edifici modernista original de l’arquitecte Gaietà Buïgas per ubicar el primer Teatre-Casino per als estiuejants de Cerdanyola, i posteriorment reformat pel seu nebot i també arquitecte Eduard M. Balcells amb l’objectiu de reconvertir-lo en casa d’estiueig (1905-1912). L’edifici es tornaria a reformar, ja que des del 1961 va acollir els laboratoris farmacèutics Domènech  fins a 1999, moment en el que va passar a mans de l’Ajuntament.

El museu es va inaugurar el 2009 i compta amb un fons variat dedicat als artistes vinculats a la ciutat, com ara Ismael Smith, Josep Llimona, Josep de Togores, Eduard Maria Balcells i Francesc Juventeny. Però sobretot destaquen el conjunt dels vitralls de les Dames de Cerdanyola, punt culminant del vitrall modernista català, que han estat recuperats i reubicats al seu lloc original i mostrats amb l’exposició permanent  “Del modernisme a l’art déco”, juntament amb el fons del museu.

Foto Llorenç Conejo ©

Dades de Contacte

Adreça: Carrer de Sant Martí, 88 - Passatge del Llorer, 11
Població: Cerdanyola del Vallès
Codi postal: 08290
Telèfon: 935 914 130
Correu electrònic: mac@cerdanyola.cat
Web: https://www.facebook.com/groups/mac.cerdanyola/
Horari: De dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h. (durant el mes d'agost el museu estarà obert dissabtes i diumenges en horari normal)


Mostra un mapa més gran

Carles Escolà Sánchez

Il·lm Sr. Carles Escolà Sánchez

Carles Escolà Sánchez Alcalde de Cerdanyola del Vallès

Entrar

Necessites ajuda?

Logo OAC

Si necessites qualsevol informació, pots trucar al telèfon d'informació ciutadana.

Contacta amb l'OAC
Sol·licitud genèrica

Parla amb nosaltres

Formulari de queixes i suggeriments

Si tens una proposta, suggeriment o queixa, volem escoltar-te.

Vull dir-hi la meva
Sol·licitud genèrica