Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Vine al Museu de Ca n'Oliver per Sant Martí!
Festa de Tardor de Sant Martí 2025
XVIII Jornades Gastronòmiques del Bolet
Mostra Documental '80 anys amb Isidre Grau'
Exposició Concurs fotogràfic 50è Aplec de la Sardana
Tardor Solidària 2025
Exposició 'Valldaura. 1150-2025. Una història de monjos, reis, nobles, industrials i investigadors'
Exposició 'Segur que tomba: Moviments i accions de lluita antifranquista (1960-1975)'
ACTUALITAT
La Ciutat
En el marc de l’exposició Menús de Guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència, el dissabte 8 de juny, el Museu ha organitzat un taller de cuina.
El Taller demostració de cuina d’aprofitament tindrà com a protagonista el cigró, una de les llegums més populars en temps de guerra. Sergi Freixes, comissari de l’exposició Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència, serà l’encarregat d’explicar alguns dels menjars que es poden fer amb cigrons, tot mirant el que es té a l’abast i el que ha quedat d’altres àpats. El taller també constarà d’una part teòrica sobre la cuina d’aprofitament (visió històrica, raons mediambientals, etc).
L’activitat, que és gratuïta i no requereix inscripció per a participar, està adreçada a persones majors de 12 anys i es durà a terme el dissabte 8 de juny, a les 11:30h, al mateix Museu de Ca n’Oliver.
Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència
El Taller formar part de la programació de l’exposició Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència que acull el museu fins al 28 de juliol. És una mostra que proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a Catalunya va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i moderna que va influenciar enormement quan va esclatar la Guerra Civil. D'aquesta manera, també mostra la preocupació que va existir des de les institucions a partir del 1936 per crear un receptari culinari que assegurés a la societat catalana, en una època tan difícil, una alimentació sana aprofitant els productes de la nostra terra.
Tornar al llistat de noticies