Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Fantosfreak 2025
Exposició dels XXVI anys de Fantosfreak
Cerdanyola Menuda 2025
Nits d'Estiu Jove 2025
L'Estiu és gran 2025
Patis oberts temporada d'estiu
Jocs d'aigua del Parc Cordelles
Refugis climàtics a Cerdanyola
Exposició 'Lliçons per al present: Rotspanier, treballadors forçats espanyols durant la II Guerra Mundial'
Exposició 'Segur que tomba: Moviments i accions de lluita antifranquista (1960-1975)'
ACTUALITAT
La Ciutat
La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de verd del 27 de setembre al 3 d’octubre per conscienciar de la problemàtica al voltant del malbaratament d’aliments
Entre el 27 de setembre i l’3 d’octubre se celebrarà la IV Setmana Contra el Malbaratament Alimentari, coordinada per l’AECOC (Associación de Empreses del Gran Consumo). Enguany l’Ajuntament de Cerdanyola s’ha sumat a la seva commemoració juntament amb els mercats municipals, l’associació Cerdanyola Comerç i Serveis i el Gremi d’Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonès. Entre tots es vol lluitar contra el malbaratament alimentari sensibilitzant a tots els agents econòmics i socials sobre aquesta problemàtica i posant en valor els aliments i la importància d’aprofitar-los per evitar que s’acabin malbaratant i es converteixin en residus.
Durant el 2020 es va aconseguir reduir un 0,4% la taxa de malbaratament d’aliments a Espanya, però tot i així se segueixen llençant 7,7 milions de tones de menjar cada any.
Davant aquesta problemàtica, l’Ajuntament de Cerdanyola se sumarà a la marea verda contra el malbaratament alimentari il·luminant la seva façana de color verd coincidint durant la setmana del 27 de setembre. Amb aquesta acció es vol sensibilitzar i involucrar a la població en la lluita contra la pèrdua d’aliments.
A més, des de les xarxes socials de l’Ajuntament es difondran els missatges de sensibilització de la campanya animant a redescobrir el valor dels aliments i fer un bon us d’ells. També, des de les mateixes xarxes socials es farà una crida perquè qui ho desitgi comparteixi receptes, consells i/o accions de bones pràctiques en l’aprofitament d’aliments amb l’etiqueta #JoAprofito i es farà un recull de les publicacions.
Tornar al llistat de noticies