Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Exposició solidària a benefici de l'Associació ADIA
Una Nit d'Il·lusió per a Tothom
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La jornada, organitzada des del Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes de Cerdanyola, està dirigida a professionals i entitats i té com a objectiu donar visibilitat a les violències masclistes que parteixen les dones amb diversitat funcional
Emmarcada en el programa d’activitats del Dia Internacional contra les Violències Masclistes, el dijous 26 de novembre, de 9h a 14h, es durà a terme la jornada de formació virtual ‘Fem visible allò invisible. La violència masclista envers les dones amb diversitat funcional’. El tema sobre el que es parlarà és la situació de les dones amb discapacitat i com es troben situades i afectades per les violències masclistes. Dones que, al trobar-se vivint i construint la seva identitat marcades per, com a mínim, dos sistemes de desigualtat –el patriarcat i el capacitisme–, mantenen una negociació específica amb la violència estructural i la violència concreta que se’n deriva.
Per participar en la jornada cal inscriure’s prèviament a cerdanyola.cat/jornada26n abans del diumenge 15 de novembre.
Amb aquesta jornada es vol endinsar a les persones que participin en un món sobre el que hi ha molts prejudicis i molt poca informació i manca de recursos, per tal d'acceptar que existeix una amplia violència que s'exerceix contra les dones amb diversitat funcional.
La jornada compta amb la col·laboració i participació de tres ponents: Carolina Checa Dumont, Melani Alcalà Fernández i M. Carme Riu Pascual.
La primera ponència serà La realitat de les dones amb diversitat funcional i anirà de la mà de Carolina Checa Dumont i Melani Alcalà Fernández. La primera és treballadora Social, Sexòloga i Experta en Estudis Feministes i de Gènere. Amb àmplia experiència en l’acompanyament a adolescents i joves amb diversitat funcional cognitiva i des d’una amplia mirada cap a les sexualitats. D’altra banda, Melani Alcalà és activista Feminista pels drets de les persones amb Síndrome de Down. Es defineix a si mateixa com una persona amb Síndrome de Down lluitadora i que busca la no discriminació en tots els àmbits de la seva vida: laboral, social, afectiva, sexual, familiar... Actualment està cursant l'ESO i denuncia que fa alguns anys van negar-li el títol per qüestions clarament capacitistes.
M. Carme Riu oferirà la conferència Com detectem la violència masclista envers les dones amb discapacitat funcional?. Riu és una referent del feminisme, llicenciada en psicologia i pedagogia; diplomada en Estudis Superiors Especialitzats en Psicologia Social per la UAB i doctorada en psicologia social crítica. A més, és representant, per sufragi universal, de les persones amb diversitat funcional de l’Ajuntament de Barcelona des del 1999 i és membre de nombroses entitats i projectes en defensa dels drets de les dones.
Seguidament de totes les ponències, s’obrirà un debat, en el que ponents i participants d’aquesta formació podran fer un col·loqui per parlar de situacions o realitats esmentades durant les ponències i aportar les consideracions o dubtes pertinents.
Més informació Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ 607 280 750dones@cerdanyola.cat
Tornar al llistat de noticies