Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Parc Familiar de Roser de Maig 2025
Portes obertes Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver - Roser de Maig 2025
Festa Major del Roser de Maig 2025
IX Concurs Fotogràfic del Roser de Maig 2025
Exposició Tallers Plàstica Infantil de l'Ateneu
Exposició 'Explosió de colors'
Exposició 'Segur que tomba: Moviments i accions de lluita antifranquista (1960-1975)'
Converses LGTBI a través del cinema
Escola de Salut de Cerdanyola
Exposició 'Manuel Cano de Castro. Un noucentista esborrat '
ACTUALITAT
La Ciutat
L’inici de les obres d’ampliació del pont que connecta el nucli urbà de Cerdanyola amb la seva universitat, la UAB, i que creua l’AP-7 i la B-30 està previst al 2023
El pont de la UAB es transformarà després de la intervenció prevista i que desdoblarà la seva amplada passant dels actuals tres carrils per a tot tipus de vehicles amb voreres estretes, a disposar de dos carrils de circulació de vehicles, dos carrils segregats per al transport públic, una vorera amb una amplada suficient per al flux de vianants i un carril bici. A més, l’actual sortida de la B30 es canviarà i enlloc d’anar a parar al mateix pont, passarà per sota d’aquest i desembocarà directament a la rotonda de l’estació de la Renfe.
La regidora de Planificació Urbanística de l’Ajuntament, Eulàlia Mimó, destaca que es tracta d’un “pont amb molt de trànsit tant a nivell de vianants com de bicicletes, transport públic i vehicles particulars i fa anys que hem detectat mancances i que la mobilitat ha de millorar molt”.
L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, destaca l’intens treball dels darrers tres anys per fer realitat aquest projecte “que és prioritari per a la ciutat”. Cordón també posa en valor “la bona feina dels agents estratègics del territori i de les administracions”, destacant la de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, clau “per tirar endavant part d’aquest projecte i moltes altres intervencions com ara les noves marquesines de Bus Metropolità, l’actuació al Parc del Turonet o el ressegellat de l’abocador de Can Plans”.
El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, destaca que la transformació del pont de la UAB és un exemple més del treball col·laboratiu entre administracions per aconseguir “encaixar a tot el territori metropolità una mobilitat molt més sostenible”. “En el procés actual de transició cap a una mobilitat sostenible, descarbonitzada i més saludable, la bicicleta té un paper fonamental i les infraestructures han de donar resposta a aquesta nova mobilitat. La infraestructura ciclista dona seguretat als usuaris de la bicicleta”, explica el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda. D’altra banda, “el nostre objectiu és que la quota modal d’usuaris de la bici creixi en aquests propers anys i arribi al 10% l’any 2030”, afegeix, recordant que ara està al voltant del 2%.
La vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori de la UAB, Carme Miralles, destaca que campus i nucli urbà requereixen de més i millors connexions i, en aquest sentit, defensa que el nou pont suposarà una actuació “de futur”, ja que no només serà per a cotxes, sinó també es planteja pensant en vianants, bicicleta i transport públic.
La licitació de les obres es farà aquest 2022 i l’actuació, que realitzarà el Consorci del Parc de l’Alba, s’espera que es pugui iniciar al 2023
Muntatge amb vista aèria del pont sobre la B-30 i AP-7
Roda de premsa intervenció pont UAB 1
Roda de premsa intervenció pont UAB 2
Roda de premsa intervenció pont UAB 3
Tornar al llistat de noticies