Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Punt Lila a la Festa de Tardor de Sant Martí 2024
Vine al Museu per Sant Martí!
Festa de Tardor de Sant Martí 2024
L'última acampada: Halloween Experience
XVII Jornades Gastronòmiques del Bolet
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
ACTUALITAT
La Ciutat
El Cafè amb lletres celebra aquest més de març el setze aniversari de la seva posada en marxa
La sessió s’enregistrarà i es penjarà a Internet en el canal municipal de YouTube
El Cafè amb lletres està d'enhorabona. Celebra els 16 anys de vida i ho fa un mes, el març, de lluita i reivindicació feminista. És per això que la taula literària, organitzadora d’aquest programa de difusió de la lectura, ens fa una proposta ben original: un diàleg poètic dit i fet per les seves autores. Lliga poesia i dones. A les teves mans és el títol d’aquesta original conversa-recital protagonitzat per la cerdanyolenca Sònia Moya i Mireia Calafell.
Sensibilitat, recerca, absència, reivindicació, diàlegs i el que sorgeixi en aquest debat anunciat i les intervencions del públic. Un espectacle únic, un luxe a la ciutat a l’abast de qui vulgui gaudir-lo.
A les teves mans es farà el 23 de març, a les 19 h i a la Biblioteca Central (Sala d’Enric Granados). Entrada lliure.
Sònia Moya
Sònia Moya Villanueva (Cerdanyola del Vallès, 1981) exerceix la docència des del 2005 i des de llavors indaga, dins i fora de l'aula, en l'estudi de la paraula com a eina de transformació social. En aquest sentit, col·labora en el Cicle Tocats de Lletra de Manresa des de l'any 2008 i coordina el club de lectura de poesia de la Biblioteca Ateneu Les Bases des del 2013. Convençuda que la poesia ha de canviar el món, treballa per la seva comprensió i gaudi com a eina d’ensenyament des d’una triple perspectiva: amb el propi alumnat, amb d’altres docents (Pla Lector del Bages Sud) i amb intervencions poètiques a primària. Ha publicat Gramàtica de l'equilibri (Galerada, premi de poesia Amadeu Oller 2010), Plutó (Témenos, 2015, premi Mossèn Narcís Saguer 2014), Intersecció de conjunts (Témenos, Col·lecció Lai, 2017), Càntara (Témenos, Col·lecció Lai, 2018) i Silur (Meteora, 2019, premi de poesia Narcís Lunes i Boloix 2018). Viu la poesia d'una manera holística, i per això ha treballat amb professionals de la música com Pau Ruiz, Celeste Alías, María Di Pace, Àlex Reviriego, Manel Fortià o Marta Roma, de les arts plàstiques com Txema Rico, Quim Moya, Mariona Vilaseca o Gill Bradley, o de la dansa com Maria Ribera, Laura Bataller o Mònica Vergés. Part de la seva obra ha estat traduïda al castellà, al grec i al portuguès.
Mireia Calafell
Mireia Calafell i Obiol (Barcelona, 23 de juny de 1980) és una poeta, escriptora i productora cultural. Alguns dels seus poemes formen part d'antologies publicades a l'Argentina, Brasil, Holanda, Regne Unit, Emirats Àrabs i Espanya.
La seva obra inclou Poètiques del cos (Galerada, 2006), premi Amadeu Oller 2006 i VIII Memorial Anna Dodas 2008; Costures (Viena Edicions, 2010), premi Josep M. López Picó de poesia 2009; Tantes mudes (Perifèric Edicions, 2014; en castellà publicat per Stendhal Books, 2016), premi de poesia Benvingut Oliver 2013 i Lletra d’Or al millor llibre publicat en català l’any 2015 i Nosaltres, qui (LaBreu Edicions, 2020), premi Mallorca de poesia 2019. Ha participat en festivals internacionals al Canadà, Egipte, Alemanya i l’Argentina, entre molts d’altres. Va ser codirectora del festival Poesia i + (2016 i 2017) i des del 2018 és comissària de Barcelona Poesia. Forma part de la Fundació Maria-Mercè Marçal.
16 anys de Cafè amb lletres
El Cafè amb lletres celebra els 16 anys com un dels programa literaris d'èxit i ben consolidat a la ciutat. Forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Una taula literària, formada per representants locals dels diversos actors del món de les lletres, s’encarreguen de programar les diverses sessions del programa, que es corresponen amb els dos semestres de cada any.
La vitalitat del Cafè amb Lletres es constata en l’èxit de les convocatòries que fa obertes a la ciutadania, en què les autores i els autors poden parlar amb el seu públic lector. Al llarg dels anys s’ha generat un públic fidel, interessat en aquesta activitat de dinamització literària.
Cartell Cafè amb Lletres març 2023
Tornar al llistat de noticies