Orienta Cerdanyola
Els servei municipals d'Educació, el de Promoció Econòmica i el de Joventut, amb el seu equip d'orientadores, el serveis psicopedagògics i el professorat dels centres educatius treballen conjuntament. Fruit d'aquest treball és el programa Orienta Cerdanyola, que inclou una fira anual d'orientació acadèmica. Aquest programa està destinat a fer l’acompanyament a la transició entre l’educació obligatòria i la postobligatòria amb l’objectiu de complementar la tasca d'orientació que es fa als centres educatius, posant recursos professionals al seu abast i crear un marc col·lectiu on l’alumnat i les famílies puguin resoldre els seus dubtes.
- Acció 1.1. Programa de diversificació curricular per a l'alumnat de 4t d'ESO.
S'adreça a l'alumnat que ha presentat dificultats en els cursos anteriors i que necessiten una atenció més específica que les mesures ordinàries d'atenció a la diversitat per poder assolir els objectius de l'etapa. Quedaria exclòs l'alumnat amb NEE i el nouvingut (menys de 24 mesos en el sistema educatiu català), que han de tenir altres recursos (USEE, UEC, Aula d'acollida)
Consisteix en un conveni entre els instituts, el departament i l'ajuntament, pel que es permet una organització diferent tant del temps com de l'espai, amb una part d'hores que es fan fora del centre, però sense perdre la vinculació amb el grup. - Acció 1.2. Unitat d'escolarització compartida.
La UEC és un servei socioeducatiu que promou que adolescents de segon cicle de la ESO puguin retornar a reemprendre els processos d’aprenentatge i de competències bàsiques.
- Acció 2.1.Mapa de recursos.
Com a treball final del curs "Acompanyament, transicions i èxit educatiu", de la Diputació de Barcelona, s'ha elaborat el mapa de recursos de la transició de l'obligatòria a la post-obligatòria a Cerdanyola. En la seva elaboració hi han participat els serveis d'educació, joventut i promoció econòmica. - Acció 2.2: Recollida d'informació.
S'han recollit les dades de l'alumnat que no gradua ESO. Els instituts ja han fet l'orientació, de manera que tenim informació de quin és el destí actual d'aquest alumnat. - Acció 2.3: Informar sobre els recursos educatius per a l'alumnat que no gradua ESO.
A demanda del grup de treball d'orientadores, des del Servei d'Educació redactem un model comú de consell orientador per a l'informe final d'ESO on s'expliqui tota l'oferta educativa per a l'alumnat que acaba 4t sense graduar. - Acció 2.4: Millora dels recursos a Cerdanyola.
Analitzar les demandes i l'oferta per tal de trobar les oportunitats de millora de manera conjunta entre tots els serveis municipals i els departaments de la Generalitat implicats.
- Setena edició de la Fira d'orientació (14 i 15 de febrer de 2024)
- Sisena edició de la Fira d'orientació (8 i 9 de febrer de 2023)
- Cinquena Fira d'Orientació (enllaç a la notícia de Cerdanyola al dia)
- Cinquena Fira d'Orientació Formativa de Cerdanyola en format virtual (9 al 13 de febrer de 2021)
- Quarta edició d'Orienta Cerdanyola a la plaça de l'Abat Oliba (18 i 19 de febrer de 2020)
- Tercera edició d'Orienta Cerdanyola (19 i 20 de febrer de 2019)
- Segona Fira d'orientació formativa (21 i 22 de març de 2018)
- 1a Jornada d'orientació (3 de febrer de 2017)
- Materials al web municipal del Programa Orienta Cerdanyola
- Accés a Unportal
- Guia Orienta Cerdanyola