Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Converses LGTBI a través del cinema
Concurs fotogràfic '50è Aplec de la Sardana a Cerdanyola'
Puja a l'escenari de la Festa Major
Somhistòria. Acció en lila
Exposició 'Somhistòria. Dones de la revolució francesa'
Dia Internacional de les Dones 2025
Escola de Salut de Cerdanyola
Exposició 'Manuel Cano de Castro. Un noucentista esborrat '
ACTUALITAT
Cerdanyola del Vallès, com a ciutat educadora, té un llarg recorregut en la dinamització i la innovació en l’àmbit educatiu, que s’ha concretat al llarg del temps en accions molt diverses: la dimensió educativa d’equipaments de la ciutat, com l’Ateneu i el Casal de Joves; l’organització d’activitats de participació com van ser les 22 edicions de les Jornades de Mares i Pares a l’escola; la creació de centres educatius com l’escola La Sínia, l’escola de música Aulos o les escoles bressol municipals; o la implicació en moviments com l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. La nostra ciutat va participar al I Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona l’any 1990, i va ser un dels municipis signants de la Carta inicial on es recollien els principis bàsics per a l’impuls educatiu de la ciutat. L’any 2004, Cerdanyola es va adherir al Manifest de ciutats compromeses amb el desenvolupament de projectes educatius de ciutat, comprometent-se a impulsar l’elaboració del seu propi projecte que va ser aprovat per unanimitat en el Ple Municipal del 21 de desembre de 2013.
Més informació:
L'Ajuntament, ofereix a tots els centres docents de Cerdanyola del Vallès la possibilitat de participar en una programació d’activitats que té com a objectiu facilitar experiències que col·laborin a l’educació integral dels infants i adolescents des de l’escola infantil fins a l’educació secundària.
Per saber-ne més:
El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) és una resposta social i educativa que vol afavorir el coneixement, la comunicació i el respecte entre les diferents cultures i col·lectius socials. Aquest pla està adreçat a tot l’alumnat i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat als sectors socials més fràgils i vulnerables. El PEE pretén educar per a la ciutadania, fent possible el desenvolupament de tot l’alumnat a partir de l’educació intercultural, basada en la igualtat d’oportunitats i el dret a la diferència, a partir de la consolidació del català com a llengua d’ús social.
Aulos, Escola Municipal de Música ofereix a traves del seu programa Aulos Ciutat tot un seguit d'audicions i tallers musicals adreçats a l'alumnat d'educació infantil i primària de la nostra ciutat. Aquest programa s'ha integrat amb l'oferta del programa municipal Cerdanyola Educa per a esdevenir el pal de paller de la programació musical adreçada als centres educatius de la nostra ciutat.
El projecte de patis oberts té com a principal objectiu “promoure la cultura del lleure, ampliar i optimitzar espais públics de convivència i oferir espais de trobada i joc aprofitant les instal·lacions escolars” tot posant-les a disposició de la ciutadania en general per realitzar activitats lliures, esportives, jocs, actes institucionals i d’esplais, entre d’altres.
La finalitat d'aquest projecte d'innovació educativa és treballar el foment de la cultura emprenedora en el cinquè curs de l'educació primària, per desenvolupar els valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l'emprenedoria. El projecte aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça un vessant de responsabilitat social.
El Consell d’infants i adolescents de Cerdanyola és un òrgan on els infants poden exercir el seu dret a participar, a pensar, reflexionar, dialogar i fer propostes sobre aspectes que formen part de la seva vida quotidiana a la ciutat i on poden proposar accions concretes per a transformar-la.
Què són els camins escolars?
Són iniciatives per fomentar que infants i joves facin el seu recorregut diari de casa a l’escola a peu o amb bicicleta i de manera autònoma, és a dir, sense acompanyament adult.
També és una iniciativa que permet abordar reptes com l’assoliment d’un model de mobilitat més sostenible i la reflexió respecte al drets dels infants a la ciutat.
El programa Orienta Cerdanyola està destinat a fer l’acompanyament a la transició entre l’educació obligatòria i la postobligatòria amb l’objectiu de complementar la tasca d'orientació que es fa als centres educatius, posant recursos professionals al seu abast i crear un marc col·lectiu on l’alumnat i les famílies puguin resoldre els seus dubtes.
El projecte es va iniciar dins el Grup de treball 3 del PEC anomenat “El paper de les famílies en la ciutat educadora”. Aquest grup va obrir el debat entorn a la jornada escolar als centres educatius de la ciutat. Per poder involucrar les famílies, i la ciutadania en general, en aquest debat, es van organitzar un seguit de Jornades. Com a conclusió de les Jornades sobre el Temps Educatiu es va decidir proposar l'adhesió a l'Aliança Educació360. Educació a temps Complet.
Cerdanyola del Vallès és des del 31 de maig de 2018, per aprovació unànim del Ple Municipal, membre de l'Aliança Educació360. Educació a Temps Complet.