Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
XXXIII Festival Internacional Blues de Cerdanyola
Mostra documental 'Temps de Blues'
Mes de la Salut Mental a Cerdanyola
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició 'Torna el Blues'
Exposició Nazario i acció artística - Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBI 2024
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La junta de veïns de Bellaterra va plantar ahir tres dels quatre arbres que va adquirir amb la seva entrada a l’Entitat Municipal Descentralitzada. Amb aquesta acció, la junta vol transmetre el seu missatge a favor del mediambient i la importància que li donaran a aquest àmbit durant el seu mandat
Una alzina, un roure, un avellaner i un pi pinyoner, quatre especies típiques dels boscos de Bellaterra, són els quatre arbres escollits per plantar per la nova junta de veïns de l’Entitat Municipal Descentralitzada. Els tres primers es van plantar ahir al costat del Centre Cívic Bellaterra i el pi pinyoner es plantarà al Turó de Sant Pau, a un lloc encara per concretar.
La plantada dels arbres es va realitzar ahir, dimecres 28 de juny, coincidint amb el Dia Mundial de l’Arbre. A l’acte, que va voler ser un homenatge als arbres de Bellaterra van assistir el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cerdanyola, Antonio Otero, i el regidor de Participació i Transparència, Santi Moro.
Josep Maria Riba, president de l’EMD Bellaterra, va ser l’encarregat de fer els honors destacant que “La natura és essencial per al nostre poble. Nosaltres som i hem de ser encara més, un poble connectat amb la natura”. Riba també va aprofitar per aclarir que “tot i que no és la millor època per plantar, les espècies escollides són arbres forts i és millor plantar-los a l’exterior que mantenir-los en els seus testos”.
L’acte també va comptar amb una petita ponència sobre el paper dels arbres en la lluita contra el canvi climàtic a càrrec d’Alba Huerga, periodista mediambiental de la plataforma ZEO. Seguidament es va fer el bateig del Pi de la plaça Maragall (més que centenari) com a ‘Pi de l’Esquirol’ i Ignasi Roda va procedir a la lectura d’un petit text com a homenatge als arbres morts que no s’han pogut reemplaçar.
Tornar al llistat de noticies