Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Punt Lila a la Festa de Tardor de Sant Martí 2024
Vine al Museu per Sant Martí!
Festa de Tardor de Sant Martí 2024
L'última acampada: Halloween Experience
XVII Jornades Gastronòmiques del Bolet
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
ACTUALITAT
La Ciutat
La racionalització de la recollida de la brossa i la col·laboració ciutadana, claus dels bons resultats obtinguts. Cerdanyola del Vallès, amb 59 kg/hab de fracció orgànica durant el 2014, ha estat guardonada per l’Agència Catalana de Residus com a ciutat de més de 50.000 habitants més eficient en la recollida d’aquest residu al Principat.
El nou plantejament de la recollida de brossa a la ciutat, amb una optimització del disseny i agrupament dels contenidors dedicats a les diverses tipologies de brossa, junt amb el replanteig de les freqüències de pas i millores dels contenidors, adaptant-los a sistemes de recollida en bona part automatitzats, han permès millorar els resultats d’aquest procés.
El nou sistema de recollida de brossa va començar a implantar-se l’1 de gener de 2014. Durant aquell any s’aplicaren diverses innovacions que produïren, entre d’altres resultats, un augment destacat de la recollida de fracció orgànica per habitant, situant-se en 59 kg/hab.
El sistema actual ha permès que gràcies a l’agrupament de contenidors i redistribució a la ciutat s’obtingui més eficiència i menys cost en la recollida, tot acostumant la ciutadania als punts d’abocament (bases) on trobarà tots els contenidors. Aquest agrupament ha permès, paral·lelament, optimitzar els itineraris de recollida. S’ha automatitzat l’obertura i la recollida de contenidors. S’han millorat emprant-se unitats que minimitzen l’impacte sanitari de la fracció orgànica a la via pública, males olors i degoteigs.
La regidora d’Espai Públic, Contxi Haro, destaca la col·laboració ciutadana, imprescindible per millorar els resultats de la recollida de brossa. “És necessària la coresponsabilització ciutadania i Ajuntament en un tema tan important com els residus. Cal tendir cap a la minimització dels que produïm. I els que generem, tractar-los de la millor manera per reaprofirar-los, si és possible, evitant utilitzar en mesura del possible noves matèries primeres” , afegeix Haro.
Tornar al llistat de noticies