Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Taller per a joves 'Break free, revolució emocional'
Setmana Europea de la Mobilitat
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició 'Torna el Blues'
Setmana Europea de la Mobilitat - Concurs de Fotografia
Exposició Nazario i acció artística - Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBI 2024
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Ahir es va presentar l’avantprojecte del CEM Riu Sec que es construirà en dues fases. En la primera es farà el pavelló que està previst que pugui entrar en funcionament al 2024 i seguidament es procedirà a realitzar la segona fase que contempla la piscina, gimnàs i adequació de l’entorn.
El Complex Esportiu Municipal Riu Sec servirà per donar resposta a les necessitats esportives de la ciutat i avui en dia no cobertes. L’alcalde, Carlos Cordón, assenyalava ahir, durant la presentació de l’avantprojecte del futur equipament, la importància que aquest tindrà per a la ciutat i es va mostrar orgullós de poder-lo dur endavant després d’una pandèmia que ha enrederit la seva elaboració.
El futur CEM Riu Sec es construirà en dues fases. En la primera està prevista la projecció d’un pavelló PAV3 amb un espai que disposarà de tres pistes petites que poden funcionar simultàniament i que es poden convertir en una de gran. Al mateix nivell que les pistes esportives es trobaran els vestidors de grups, en total 8, els magatzems i la sala de màquines. A més, el pavelló disposarà d’unes grades fixes amb capacitat per a unes 250 persones i unes grades retràctils que podem ampliar l’aforament fins a 650 persones. A la primera planta del pavelló, a on estarà l’accés, la recepció i les grades, també hi haurà una sala polivalent, l’administració i despatxos per a entitats.
La previsió és que les obres d’aquesta primera fase puguin començar a la primavera del 2023 i que s’allarguin un any així que el pavelló podria estar en funcionament a la primavera del 2024. Respecte a les entitats que podran fer ús d’ell, l’alcalde va anunciar que encara no s’ha parlat així com tampoc del sistema de gestió de la instal·lació.
A la segona fase serà el torn de la piscina. En aquest espai hi ha projectada una piscina de 25x12,5, una petita de 12,5x6 i una zona d’aigües encara per definir. La piscina estarà ubicada a la primera planta així com els vestidors. A una planta superior es construiran unes grades per a unes 250 persones i també una sala de fitness amb vistes a la piscina i pistes de tennis i diferents sales d’activitats. També hi haurà una gran terrassa que permetrà fer activitat física a l’exterior. En aquesta segona fase també s’adequarà l’entorn i s’acabarà de construir l’eix transversal i vertebrador que ocuparà l’espai entre el pavelló i piscina i les pistes de tennis i servirà per accedir a les instal·lacions.
També està prevista la construcció d’un bar/cafeteria que doni servei a l’equipament i alhora tingui un accés independent per poder romandre obert quan la instal·lació estigui tancada
A banda de totes les explicacions d’espais, Bàrbara Balanzó i Albert Salaza, membres de l’equip redactor de l’avantprojecte, van destacar que el CEM Riu Sec és una prova pilot en sostenibilitat. Salaza va destacar que es tractarà d’un edifici pràcticament d’energia 0 gràcies l’aprofitament de la llum i ventilació naturals i va afegir que “està pensat perquè funcioni autònomament durant gran part de l’any”. L’avantprojecte contempla la instal·lació de 1.260 m2 de plaques fotovoltaiques, quatre vegades més del que exigeix la normativa. D’altra banda, també cal destacar que el 30% dels materials que s’utilitzaran està previst que sigui reciclats, també està contemplat el reciclatge de les aigües de pluja així com de les aigües grises i l’ús d’aigua no potable per als serveis i reg. Xavier Nogué, cap de Servei de la direcció de serveis d’espai públic de l’AMB, va afirmar que “es la primera obra d’aquestes dimensions que complirà tots els protocols d’estalvi d’energia i sostenibilitat”. L’Àrea Metropolitana de Barcelona serà la gestora de l’obra amb la col·laboració de l’Ajuntament, qui va sol·licitar el projecte a través del Programa d’Actuacions de Cohesió Territorial de l’AMB.
L'acte de presentació de l'avantprojecte del CEM Riu Sec es va celebrar a la sala Enric Granados de la Biblioteca i també es va poder seguir en directe pel Canal de Youtube de l'Ajuntament a on ha quedat publicada i es pot tornar a visionar.
Document resum de l'avantprojecte del CEM Riu Sec
Tornar al llistat de noticies