Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Música de Blues en directe a la Biblioteca
XXXIII Festival Internacional Blues de Cerdanyola
Mostra documental 'Temps de Blues'
Mes de la Salut Mental a Cerdanyola
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició 'Torna el Blues'
Exposició Nazario i acció artística - Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBI 2024
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
L’Ajuntament ha posat en marxa el procés de Pressupostos Participatius perquè la ciutadania proposi i decideixi inversions per un valor de fins a 150 mil euros del pressupost municipal de 2025
Per primera vegada a Cerdanyola, la ciutadania podrà decidir de forma directa la inversió de fins a 150.000 euros del pressupost municipal. La setmana vinent començarà el procés de participació ciutadana que permetrà presentar propostes i posteriorment decidir quines d’aquestes es volen implementar. El dijous 19 de setembre es realitzarà, al Museu d’Art de Cerdanyola i a les 19 h, una sessió informativa oberta a la ciutadania per explicar el procés i iniciar l’elaboració compartida de propostes.
Amb aquest projecte “volem aconseguir una eina més perquè la ciutadania participi en la vida pública per millorar la vida i la ciutat”, destacava l’alcalde, Carlos Cordón, durant la presentació del procés de Pressupostos Participatius. Cordón també va posar en valor que “aquesta és la forma de participació ciutadana que nosaltres defensem. Processos amb un inici i un final, que aquest final coincideix amb una decisió política que s’implementa. La gent, allò que ha decidit, ho veu”.
Santi Moro, regidor de Participació, coincidia amb l’alcalde i definia el procés com “una gran oportunitat perquè cada veí i veïna puguin ser escoltats i amb un impacte directe en les decisions de com millorar la nostra ciutat”. Moro va explicar que es tracta d’un procés biennal (es farà cada dos anys) i és el primer pas per “obrir més espais a la participació. Creiem que una ciutat es construeix millor quan ho fem junts i per això esperem comptar amb la màxima participació ciutadana”.
El procés de participació començarà amb la sessió informativa i d’elaboració compartida de propostes. A partir del 20 de setembre i fins a l’11 d’octubre estarà obert el termini per recollir propostes. Aquestes, poden ser fetes per qualsevol persona a través del web pressupostosparticipatius.cerdanyola.cat o emplenant la butlleta que inclou el tríptic que s’ha repartit a totes les llars de la ciutat i dipositant-la en alguna de les 10 urnes instal·lades en llocs públics (Ajuntament, PEM Guiera, Masia Can Serraparera, Ateneu, CEM Can Xarau, Museu d’Art de Cerdanyola, Museu de Ca n’Oliver, Biblioteca Central, EMD Bellaterra i Creu Roja).
La segona fase servirà per fer una valoració tècnica de les propostes rebudes i es classificaran en vàlides, invàlides explicant els motius, i ja contemplades. Posteriorment, en una jornada participativa s’escolliran una quinzena de propostes finalistes i seran aquestes entre les que es podrà votar. En aquesta fase podran participar les persones de més de 16 anys empadronades a Cerdanyola i cadascuna podrà votar fins a tres propostes. Miquel Morales, coordinador de l’Àmbit de Ciutat del Coneixement, explica que segons l’import de cada proposta podrà sortir una o vàries doncs “si el primer projecte més votat té una valoració de 50 mil euros, podrem triar-me més fins a arribar als 150 mil de pressupost”. Finalment, la o les propostes guanyadores seran executades amb el pressupost de 2025.
Tríptic informatiu procés Pressupostos Participatius
Tornar al llistat de noticies