Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Exposició 'Torna el Blues'
Festa Major de Bellaterra 2024
Setmana Europea de la Mobilitat - Concurs de Fotografia
Exposició Nazario i acció artística - Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBI 2024
Exposició Acció artística Senyals de diversitat - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
Miratges contemporanis: Roberta Marrero
Refugis climàtics a Cerdanyola
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Arriba la tardor i amb aquesta, una nova edició de la Tardor Solidària: ‘Tots els mons al MAC’, que se centrarà en l’impacte ambiental i social de la indústria tèxtil, del tràfic de persones i de racisme. També hi tindrà cabuda el reconeixement dels diversos bagatges culturals que conviuen a casa nostra
Entre altres activitats, el dia 29 d’octubre a les 19 h tindrà lloc el pòdcast en directe No hay negros en el Tíbet, un programa copresentat per Asaari Bibang, Lamine Thior i Frank T, un trio d'espanyols d'origen africà que van arribar a Espanya quan encara eren infants, procedents de diferents països. Són actors, humoristes, músics i escriptors que han desenvolupat interessants carreres en solitari. En aquest programa es parla d'una forma còmica, lliure, sincera, crítica i autocrítica sobre el desconegut univers de la comunitat negra a Espanya i a Llatinoamèrica i aborden el racisme a través de diferents temes com ara l’adopció, la salut mental, el mestissatge, etc.
En el programa que emetran des de Cerdanyola reflexionaran sobre la representació cultural de l’art, tot qüestionant si l’art representa o no a tothom. El convidat especial del programa serà Txema Romero, director del Museu d’Art de Cerdanyola i expert en noves narratives.
El pòdcast s’emetrà des del Teatre Ateneu i podrà seguir en directe de forma presencial. L’entrada serà gratuïta amb reserva prèvia en aquest enllaç
L’acte central del programa serà el videofòrum ‘L’impacte social i ambiental de la indústria tèxtil’ i tindrà lloc el diumenge 5 de novembre a les 11:30 h al MAC. L’activitat ha estat impulsada per diverses entitats que conformen el Consell de Solidaritat i Cooperació, amb la finalitat d’obrir un espai de debat i de reflexió amb la ciutadania sobre la vulneració dels drets humans, els hàbits de consum dels països del Nord i alhora compartir noves alternatives de consum responsable. Moderarà l’activitat Judith Talvy, tècnica de les campanyes Roba Neta i Electrònica Justa de SETEM i representant d’Electronics Watch a Espanya.
I com cada mes d’octubre, també se celebrarà la Mostra de Cinema Indígena Cerdanyola que enguany arriba a la XVI edició. El dia 17 d’octubre a les 18:30 h, el MAC acollirà la sessió En femení i plural, la qual comptarà amb la projecció dels curtmetratges: Afluencias (13'), Cuatro caminos (27') i Luna de Verano (25'). La sessió comptarà també amb la presència de la directora de cinema Nelly Kuiru (Amazones, Colòmbia), actual coordinadora de CLACPI (Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas).
El programa finalitzarà amb diverses activitats per commemorar el Dia de les Persones Migrades, entre les quals destaca la jornada “Relats compartits”. El 17 de desembre al matí es portaran a terme al MAC diverses activitats de caràcter lúdic i familiar amb l’objectiu de fer valdre els diversos bagatges culturals que conviuen a Cerdanyola.
La XII Tardor Solidària és fruit del treball conjunt de l’Ajuntament de Cerdanyola, a través de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació, i de les entitats que conformen el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, amb la col·laboració del Museu d’Art de Cerdanyola i l’Associació d’Amics del Museu d’Art de Cerdanyola.
Programació activitats Tardor Solidària 2023 'Tots els mons al MAC'
Tornar al llistat de noticies