Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Festa Major del Roser de Maig 2025
IX Concurs Fotogràfic del Roser de Maig 2025
Exposició Tallers Plàstica Infantil de l'Ateneu
Exposició 'Explosió de colors'
Exposició 'Segur que tomba: Moviments i accions de lluita antifranquista (1960-1975)'
Converses LGTBI a través del cinema
Escola de Salut de Cerdanyola
Exposició 'Manuel Cano de Castro. Un noucentista esborrat '
ACTUALITAT
La Ciutat
L’acte, que es durà a terme el dimarts 31 de maig a les 18h i al Museu d’Art de Cerdanyola, servirà per presentar els informes de les marxes, conèixer les recomanacions que sorgeixen i la valoració del projecte
Després de la realització de quatre marxes exploratòries al municipi arriba el moment de presentar els resultats d’aquestes. Les marxes exploratòries que s’han dut a terme són:
Cada marxa exploratòria ha estat una ruta urbana de dues hores, feta per a dones, que han pogut efectuar comprovacions in situ dels elements que poden millorar la seva percepció de seguretat i la seva utilitat dels espais públics (il·luminació, mobiliari urbà, accessibilitat, arbrat i verd urbà, etc.). Es tracta d’un espai dinamitzat per professionals de l’urbanisme amb perspectiva de gènere, per tal d’incorporar la incidència que té en la seguretat real i percebuda per part del col·lectiu amb el que es treballa, les dones.
La presentació de la sessió i del projecte es farà el dimarts 31 de maig, a les 18h, al Museu d'Art de Cerdanyola i anirà a càrrec de la regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Glòria M. Urbano, i de Marta Fonseca del Col·lectiu Punt 6, entitat especialitzada en urbanisme feminista, que ha dut a terme el disseny i la dinamització de les marxes exploratòries. Serà l’entitat l’encarregada de presentar els informes de les quatre marxes així com unes recomanacions generals en termes d’urbanisme feminista al municipi. La regidora de Feminismes i LGTBIQ+ farà també una valoració del projecte d’Urbanisme Feminista i, especialment, de les marxes exploratòries abans de donar pas a un espai obert a les intervencions i preguntes ciutadanes.
La sessió de retorn està oberta a tota la ciutadania amb l’objectiu d’acostar els resultats dels informes i els reptes amb urbanisme feminista que té per endavant la ciutat.
Aquest projecte s’ha desenvolupat des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+, a petició del Consell Municipal de Polítiques de Dones i compta amb el Col·lectiu Punt 6 (entitat especialitzada en la matèria).
Tornar al llistat de noticies