Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Exposició 'Torna el Blues'
Festa Major de Bellaterra 2024
Setmana Europea de la Mobilitat - Concurs de Fotografia
Exposició Nazario i acció artística - Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBI 2024
Exposició Acció artística Senyals de diversitat - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
Miratges contemporanis: Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
El programa de Polítiques d'Igualtat i LGTBIQ és el programa municipal que impulsa les polítiques d'igualtat dona-home i de diversitats sexuals i de gènere de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.
Des d'aquest programa es parteix de la base de què el col·lectiu de dones i persones LGTBIQ de Cerdanyola del Vallès és divers i presenta característiques que han d'ésser tractades en cadascuna de les seves especificitats. L'objectiu és garantir els drets de les dones i les persones LGTBIQ a nivell general, aconseguir la seva participació a totes les esferes de la societat en igualtat d'oportunitat, informar a la població de les seves necessitats i, en la mesura de les possibilitats, donar-hi resposta. A més a més, des del programa es vol vetllar especialment per aquelles dones que pateixen situacions de violència masclista i/o persones que pateixen LGTBIQfòbies.
La seu de la regidoria s'ubica a un equipament específic: el Centre d'Informació, Atenció i Recursos per a Dones (CIARD), també conegut com La Caseta, que es troba al carrer de les Belles Arts, 19. El seu telèfon és el 93 592 16 47 i la seva adreça electrònica és: dones@cerdanyola.cat o lgtbiq@cerdanyola.cat
La metodologia de treball del programa és dual: per una banda es realitzen actuacions específiques per a les dones i les persones LGTBIQ i per l'altra es treballa la transversalitat de gènere, per incorporar la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la política i la societat. Aquestes dues estratègiques metodològiques es realitzen des d'una mirada interseccional per tal de donar una resposta més global i completa als creuaments entre els diferents eixos de desigualtat: gènere, origen ètnic, classe social, discapacitat, edat, orientació sexual o identitat de gènere.
Tríptic CIARD