Espai Jove

No et perdis tot el que estem fent! Visita el nostre instagram!

L’Espai Jove de Cerdanyola és un projecte socioeducatiu en el lleure per a joves d’entre 12 i 17 anys que obre de dilluns a divendres entre les 16.00 h i les 20.00 h.

Tenim com a objectiu acompanyar en el desenvolupament integral del/la jove des de la primera adolescència fins a la majoria d’edat. Basem la nostra intervenció en una metodologia participativa on el/la jove és el/la protagonista. La participació és completament voluntària, així com l’entrada i la sortida del recurs. Només demanem el compromís amb un taller setmanal que ell o ella mateix/a escull o crea des de zero. La programació, és a dir, el gruix de les activitats que realitzem, es decideix a través d’assemblees.

Considerem que el jovent és actiu, autònom i responsable del seu propi procés educatiu. Alhora, no és un ésser aïllat sinó que forma part d’un conjunt que influeix de manera substancial en la seva evolució personal. Per tant, tenim la voluntat de treballar conjuntament amb les famílies, instituts o altres agents educatius que actuïn sobre el/la jove per tal d’apropar-nos el màxim possible la realitat de cadascun d’ells i elles.

 

Programació pel mes de març del 2024

A continuació us informem sobre les activitats que es porten a terme aquest mes a l'Espai Jove! Totes les activitats són gratuïtes per joves de 12 a 17 anys. 

 

Descarrega aquí la fitxa d'inscripció:

Fitxa inscripció Espai Jove

De dilluns a divendres de 17 h a 20 h hi ha l'espai de trobada, un espai relacional amb un munt de jocs de taula, play station 4, Wii, billar, futbolí, ping-pong.

   

 

Els tallers són espais de construcció conjunta creats a través d’inquietuds comunes. Es programen en assemblea quan un grup mínim de joves el proposa i es compromet a assistir-hi un cop per setmana. Alguns d’ells estan dinamitzats pels educadors/es de l’Espai Jove, per talleristes externs o per algun/a jove que vulgui compartir algun coneixement propi.

Alguns exemples de tallers són: Cuina, Parkour, Defensa personal per a noies, Teatre, Màgia, Hort Urbà, Break-Dance, Bateria, etc.

L’Espai de Trobada és un context relacional lliure i educatiu on els i les joves inscrits/es al projecte tenen l’oportunitat de conèixer gent nova, jugar o simplement ser-hi. Comptem amb una taula de ping-pong, un billar, un futbolí i un munt de jocs de taula. L’Espai Carrer, que engloba el voltant del Casal, també hi forma part i, per tant, és considerat com un altre espai educatiu i és dinamitzat pels educadors/es del recurs.

L’Estiu Jove és un casal d’estiu, adreçat a persones joves, d’entre 12 i 17 anys. Habitualment té una durada de quatre setmanes, entre juny i juliol, en horari de tardes (de 16 h a 20 h), que  té com a objectiu principal oferir  una programació plena d’activitats, que permetin al jovent gaudir de l’estiu i el seu temps lliure. Potenciant les relacions saludables entre el grup d’iguals, i treballant les competències que ajudaran al seu desenvolupament personal, de forma lúdica.

La programació de l'Estiu Jove es realitza de forma conjunta amb els i les joves que participen d'aquest, a través de diferents espais participatius, tant presencials (meriendamblees, assemblees on el jovent té l'oportunitat d’expressar les seves opinions i prendre part activa del disseny de les activitats que formen l'Estiu Jove) com virtuals.

espai.jove.cerdanyola@gmail.com

Pots trucar o enviar WhatsApp al 693 803 289.

Informació general de l'Estiu Jove'21