Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Taller per a joves 'Break free, revolució emocional'
Setmana Europea de la Mobilitat
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició 'Torna el Blues'
Setmana Europea de la Mobilitat - Concurs de Fotografia
Exposició Nazario i acció artística - Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBI 2024
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El Parc de Collserola ha estat l’escenari per a on ha transcorregut la passejada adreçada a la gent gran de Cerdanyola, Corbera de Llobregat, Vilobí i Mediona
Enguany, Cerdanyola ha reprès la seva participació en el Cicle de Passejades per a la Gent Gran promogut per la Diputació de Barcelona i ho fa fet format grup amb Corbera de Llobregat, Vilobí i Mediona. El cicle contempla una passejada per cadascun dels quatre municipis i avui, dimecres 6 d’abril, ha estat el torn de Cerdanyola després de ja haver-se dut a terme passejades als altres tres indrets. Al voltantd'una trentena de persones s’han donat cita a la Zona Esportiva Municipal de Les Fontetes, punt de sortida i arribada de la passejada. Després de preparar el cos per fer exercici amb diferents estirament, ha començat la passejada, que ha estat suau i ha transcorregut per camins amples i accessibles del parc de Collserola. Les persones participants han accedit al parc pel camí de Can Catà, han caminat fins a Can Coll a on han fet una aturada per esmorzar i recuperar forces per a l’últim tram del circuit que ha sigut pel Parc de la Riera. En total han estat 8,5 km.
La passejada per Cerdanyola ha sigut fent marxa nòrdica, modalitat que es va introduir la temporada 2017-2018 i a la que cada vegada més municipis s’apunten.
El Cicle de passejades per a la gent gran és un projecte promogut per la Diputació de Barcelona, que va néixer l'any 2001 amb la voluntat de promoure l'intercanvi entre diferents municipis oferint la possibilitat, a les persones grans, de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d'una manera adaptada a les seves possibilitats, amb uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya. En essència, l’objectiu principal és promoure i dinamitzar l’activitat física i l’exercici entre les persones grans com a eina per millorar la salut i afavorir les relacions interpersonals, a més de donar a conèixer els territoris de la província.
Els municipis participants es distribueixen cada temporada en grups de quatre municipis i, realitzen un total de quatre “trobades o intercanvis” per temporada, de tal manera que cadascun d’ells fa d’amfitrió de la passejada que li toca organitzar en el seu entorn municipal. En aquests intercanvis se segueixen itineraris proposats pels propis responsables municipals, amb l’assessorament tècnic de la Diputació, que acaba validant les diferents propostes.
Aquesta temporada han estat 84 municipis els que han participat en el projecte i tots ells es reuniran en la jornada de cloenda del cicle de passejades que es durà a terme l’1 i el 2 de juny a Santa Coloma de Gramenet.
Tornar al llistat de noticies