Disset restaurants se sumen a la iniciativa que se celebrarà a Cerdanyola entre el 24 de febrer i el 5 de març
La Setmana del Bacallà celebra la seva 17a edició

Un any més el Mercat Municipal de Les Fontetes ha estat l’escenari on s’ha presentat la Setmana del Bacallà 2023 amb la participació de la segona tinent d’Alcaldia, Pepi Rivera, el president de la Junta Poblacional del Gremi d’Hosteleria del Vallès Occidental i Barcelonès, Antonio Castro, i dos paradistes de Bacallaneria del mercat.
La 17a edició de la Setmana del Bacallà se celebrarà entre el 24 de febrer i el 5 de març amb el bacallà com a plat estrella de la carta i el menú dels 17 restaurants que hi participen i que oferiran un mínim d’un plat amb bacallà al seu menú diari i 5 més a la seva carta.
Antonio Castro, ha volgut destacar que la Setmana del Bacallà és una jornada molt important i molt esperada per la restauració de la ciutat i anima a la ciutadania a gaudir dels plats de bacallà, “un producte molt valorat pels restauradors que permet fer una quantitat de receptes diferents molt àmplia perquè és un producte que té unes característiques nutricionals i gastronòmiques molt valorades” A més, Castro senyala la coincidència de la setmana amb la temporada alta del bacallà Skrei, considerat el millor del món.
Els restaurants que participen enguany en la Setmana del Bacallà són:
- Autèntic Cerdanyola, carrer de Sant Ramon, 112 (93 250 97 75)
- Restaurant Tast & Gust, carrer de Sant Martí, 92 (93 591 00 00)
- Bar de Tapas el Pinar, ronda de Cerdanyola, 15 (93 580 64 96)
- Bar Restaurant Grau, carrer de Sant Ramon, 180 (93 580 84 81)
- Hotel Torre Vermella, carrer de Santa Marcel·lina, 13 (93 586 34 58)
- Casa Andreu 2, carrer d’Anselm Clavé, 5 (93 171 81 56)
- Blablabeo, avinguda de Canaletes,13 (675 07 06 41)
- Restaurant Braseria El Cava, carrer de Sant Francesc, 35 (93 691 79 46)
- Restaurant Capicua, passatge del Llorer, 15 (93 580 96 35)
- Restaurant Cinnamon, carrer de Santa Anna, 60 (93 580 92 96)
- Restaurant El Racó de la Plaça, plaça de Sant Ramon, 1 (93 691 10 21)
- Restaurant Els Cargols, carrer de Sant Antoni, 23 (93 691 52 02)
- Restaurant Los Abetos, passatge de l’Orient, 4 (92 692 11 48)
- Restaurant Masia Tito Carlos, passatge Olivé, 2 (93 692 34 16)
- Restaurant Shapó, carrer de Sant Ramon, 101 (93 594 88 21)
- El Cafè del Turó, Urb. Turó de Sant Pau, carrer 9 (674 96 10 97)
- Umami Bellaterra, avinguda Josep M Marcet, 3 (93 692 20 95)
Com activitats complementàries a la Setmana del Bacallà els mercats municipals han organitzat un taller de cuina tradicional del bacallà a càrrec de Montse Torregrossa el divendres 3 de març a les 17:30h al Mercat de Serraparera i un concurs de receptes de cuina de bacallà el dissabte 11 de març a les 11:30 h al Mercat de Les Fontetes. Per participar caldrà haver comprat els productes de la recepta al mercat i els premis seran quatre vals de compra i/o sopars als restaurants que participen a la Setmana del Bacallà.
A més, la Biblioteca Central, acollirà l’exposició bibliogràfica sobre la cuina del bacallà entre el 27 de febrer i el 6 de març.
Cartell Setmana del Bacallà 2023
Díptic de la Setmana del Bacallà 2023