Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Blues als bars
Música de Blues en directe a la Biblioteca
XXXIII Festival Internacional Blues de Cerdanyola
Mostra documental 'Temps de Blues'
Mes de la Salut Mental a Cerdanyola
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició 'Torna el Blues'
Exposició Nazario i acció artística - Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBI 2024
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
ACTUALITAT
La Ciutat
‘I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi’ és una mostra compartida organitzada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona en el marc del programa Memòria en Xarxa amb la col·laboració del Museu d’Història de Cerdanyola-Ca n’Oliver
La inauguració de l’exposició serà el diumenge 28 d’abril, a les 12 h i es podrà veure al Museu de Ca n’Oliver fins a finals d’any
Entre el 1936 i el 1938 van arribar més de 142.000 refugiats al Barcelonès, el Masnou va acollir colònies d’infants desplaçats, a Sant Adrià de Besòs es van col·lectivitzar fins a 39 propietats agrícoles, i l’empresa Can Serra de Manlleu va ser una de les més importants en la producció d’armament.
A Cerdanyola també es van acollir centenars de persones que fugien de les zones de conflicte, fet que va suposar un gran esforç atesa la situació de manca d’espais i de recursos econòmics i l’escassetat de proveïment. L’exposició ‘I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi’ se centra en l'acollida de refugiats procedents de les zones ocupades pels sollevats. En la presentació, que es farà diumenge 28 d’abril, a les 12 h, participaran Joan Francès, el director del Museu d'Història i responsable dels programes de memòria històrica i democràtica de Cerdanyola, i Salvador Granero, membre d'una família procedent de Màlaga que vivia a Cerdanyola l’any 1937 i que va acollir una família que va fugir de Màlaga durant la "Desbandà" on van morir entre 3.000 i 5.000 civils en un atac feixista a refugiats que fugien.
L’exposició compartida 'I tu? Què has fet per la victòria?' porta als visitants fins a un moment històric gràcies a documents, fotografies i objectes de 19 equipaments de la Xarxa de Museus Locals. Es pot consultar l’exposició completa accedir virtualment trobant també tota la informació dels equipaments, les dates i els horaris per planificar la visita.
Tornar al llistat de noticies