Fantosfreak

Fantosfreak neix d’un grup d’amants del món del cinema que volien contribuir a la definició d’un nou gènere audiovisual, el freak, però sense deixar de banda la seva passió pel fantàstic i el terror. Poc a poc, i de manera autodidacta, els integrants van créixer a l’àmbit cinematogràfic amb el reconeixement local i internacional dins del món audiovisual.

Arrel d’això i sentint la necessitat d’ajudar a la difusió dels curtmetratges, van unir forces per crear el Festival Fantosfreak de Curtmetratges Fantàstics i Freaks (pàgina web oficial).

Ja han passat més de 19 anys des que aquell petit somni va cobrar vida i des de llavors ha continuat creixent: amb més de 500 curtmetratges projectats, des de finalistes dels Oscar, guanyadors del premi Goya, del festival Sundance o el curt més premiat de la història, fins a obres que només s'han vist al nostre festival, Fantosfreak s’ha consolidat com un important festival de gènere fantàstic i únic en la temàtica freak.

Aquest any serà la vintena edició i compta amb la presencia d’un públic entregat i cada cop més nombrós: 1500 persones cada nit durant els 5 dies que dura el festival. Això converteix el Fantosfreak en un dels festivals més importants d'aquest gènere a Catalunya, i el festival de curtmetratges més concorregut de l'estat, amb gairebé 7500 espectadors, i que situa a Cerdanyola del Vallès com a ciutat de referència per aquells amants del curtmetratge, tant a nivell nacional com europeu. amb el suport i la co-organització de l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès

El Festival es realitza en un espai privilegiat a l’aire lliure: el Parc del Turonet. Aquest indret és ideal per ser un espai obert (el festival es de lliure accés), cèntric i amb bona comunicació si s’accedeix tant per tren com en cotxe o moto.

Les edicions del  Fantosfreak es realitzaren com sempre a mitjans de juliol, amb el suport i la co-organització de l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès, iniciant com sempre amb una presentació dedicada a éssers terrorífics, estranys i còmics i, per suposat, amb les clàssiques introduccions als curtmetratges dels personatges estimats i aclamats per tothom: El Niño Pedales, Los Bailongos, Pepito, SpoilerMan, Garci Superstar o el Hamster “amic” de Richard Gere.

No hi ha millor pla per les nits de Juliol!

Llarga vida al freak!